2011. november 23., szerda

Terestyéni Tamás - Kompország a nyugat iskolájában - Jelenlegi ára: 2 507 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
242715
Terestyéni Tamás
Kompország a nyugat iskolájában. A társadalmak szerveződéséről - ÜKH 2011
A szerző nyelvész-szociológus, kommunikációkutató, az MTA-ELTE Kommunikációelméleti Kutatócsoport főmunkatársa, egyetemi magántanár (ELTE), a Jel-Kép című kommunikációtudományi folyóirat főszerkesztője.
A szerző nem szeretné, ha munkája a kapitalizmus, a verseny, az individualizmus, a liberalizmus sokféle kritikájával szemben a nyugat egyoldalú apológiájának, esetleg más civilizációk lebecsülésének tűnne, mindazonáltal nem rejti véka alá azt a meggyőződését, hogy a nyugati típusú társadalomfejlődés, ha voltak is pusztító kisiklásai, az emberi tehetségnek, a szabadságnak és a jólétnek a történelemben korábban és másutt nem tapasztalt kibontakozását hozta magával.
Kétszáz év óta próbálunk felzárkózni Nyugat-Európához. Miért nem sikerült mind a mai napig, s mit kellene tennünk, hogy sikerüljön? Széchenyi, Kemény, Ady, Jászi, Szekfü, Bibó, Andrew János, Kosáry és sokan mások után Terestyéni Tamás is erre a kérdésre keres választ új könyvében. Hankiss Elemér
A könyv alapján egyértelmű, hogy a szabadság elvén alapuló társadalomszerveződésnek hosszú távon nincs alternatívája. A szabadság azonban nem magától való, meg kell tanulnunk élni vele és általa.
Csepeli György
Nem azoknak ajánljuk tehát Terestyéni Tamás munkáját, akik szeretnek feketében és fehérben gondolkozni, hanem azoknak, akik azt tekintik kihívásnak, hogy minél differenciáltabban, s ezáltal pontosabban szemléljék azt a világot, amelyben élünk.
Kapitány Ágnes, Kapitány Gábor
Ajánljuk e könyvet mindazoknak, akik munkájuk vagy tanulmányaik során szembetalálkoznak a társadalom szerveződésének és működésének a kérdéseivel, de azoknak is, akik egyszerűen csak érdeklődnek társadalomtudományi témakörök iránt, és szeretnék jobban megérteni világunkat.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 2 507 Ft

Az aukció vége: 2011-11-15 05:03
. Terestyéni Tamás - Kompország a nyugat iskolájában - Jelenlegi ára: 2 507 Ft